Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Het Pestactieplan : Theaterproductie over pesten

logo
Bron

Wat zet kinderen er toe aan om andere kinderen negatief te benaderen, hen het leven ondraaglijk te maken?

Waarom is het ene kind een slachtoffer en een andere een gretige pester? Welke zijn de motieven en hoe ver reiken de gevolgen voor het gepeste kind?


Het verhaal
Emma is op alle gebied een haantje de voorste, zowel in de klas als op de speelplaats. Met haar grote mond en haar verleidelijke glimlach zet ze haar klasgenoten op haar hand en palmt ze de leraars in.

Groot is haar woede als het Turkse meisje Oslem haar met haar opstellen de loef afsteekt. Emma is ontzettend vernederd en bedenkt de gemeenste middelen om Oslem te pesten.

Alleen Tim, die een jaartje ouder is en vaak moeite heeft om Emma’s vlugge geest te volgen, neemt het – tegen de zin van zijn racistische vader – voor Oslem op.

De bom barst als Emma het dagboek van Oslem uit Tim’s boekentas steelt en daarin leest dat Oslem elke avond ‘in mama’s buik kruipt’.

Wat zou ze daar in ’s hemelsnaam mee kunnen bedoelen?

Het Pest Actie Plan heeft ook een vormend karakter. De voorstelling sluit perfect aan bij het pestprobleem dat in vele scholen jammer genoeg nog altijd aan de orde is.

Ook een gesprek met auteur Guy Didelez kan aangevraagd worden  (tel/fax: 03/647.02.06)

Wens je meer informatie over deze educatieve voorstelling? Stuur dan een mailtje naar stefanie@pacoproducties.be of bel voor meer info naar Stefanie Moens, zaakvoerder en artistiek verantwoordelijke, op het nummer +32 (0) 477/46 93 24

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Paco Producties
Organisatie

Ontdek ook