Zebrapad happening : Interactief spel-, muziek- en theatergebeuren

De zebrapad happening is een interactieve spel-, muziek- en theatergebeuren voor kinderen tussen zes en twaalf jaar. Twee tot leven komende zebrapadstrepen nemen de kinderen mee in een wereld vol muziek en fantasie. Spelenderwijs worden ze betrokken in diverse verkeersspelletjes waar ze heel wat van opsteken. En als afwisseling kunnen ze mee zingen en dansen op de hitmuziek van de Strepen.

De zomertoer kan plaatsvinden als openluchtevenement (zeedijk, speelplein, havenplein/markt…), maar kan uiteraard ook gebracht worden in een overdekte ruimte (sporthal…) Elke dag zijn in België bijna veertig kinderen tussen drie en achttien jaar betrokken bij een verkeersongeval. Meestal op weg van of naar de school. Maar ook tijdens de vakantieperiode gebeuren er tal van ongevallen, vooral in de toeristische gebieden. Iedereen vertoeft immers in een vakantiestemming, wat zich bij de allerjongsten dikwijls vertaalt in roekeloosheid. Lopen ze wel op de stoep? Gebruiken ze het zebrapad? En wat als de kusttram plots voorbijkomt? Op een speelse manier worden een aantal voorbeelden gegeven van hoe het moet in het verkeer.

Deze productie is gebaseerd op de theaterversie die vorig seizoen bijzonder enthousiast werd onthaald in een aantal Vlaamse scholen.

Enkele geschreven reacties achteraf:
“Ik leerde dat je goed moet kijken als je moet oversteken…”
“Ik vind het een supertof toneelstuk. De acteurs waren keigrappig en leuk. Ik heb geleerd dat je in het verkeer moet uitkijken. Het decor is zeer mooi en grappig. Het was goed gedaan! Is wens jullie veel succes!”
“Het was duidelijk dat we heel voorzichtig moeten zijn. Ik vond het een zeer goed gevonden toneelstukje”.

Wens je meer informatie over deze educatieve voorstelling? Stuur dan een mailtje naar stefanie@pacoproducties.be of bel voor meer info naar Stefanie Moens, zaakvoerder en artistiek verantwoordelijke, op het nummer +32 (0) 477/46 93 24

Paco Producties
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 10-10-2017
Nummer: 36619
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
muziekspeltheatertoneelverkeerverkeersregelsverkeersveiligheidzebrapadZebrapad happening