Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Gitaarcursus voor leerkrachten organiseren in je eigen school

logo

Hademus Studio gitaarlessen heeft de voorbije jaren reeds tientallen leerkrachten in de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen gitaar leren spelen met de gitaarmethode: "De kracht van de gitaar".

Willen jullie in je eigen school ook deze gitaarlessen organiseren, dan kan dit! Sensibiliseer collega's van je eigen school, scholengemeenschap, ouders, vrienden, iedereen vanaf veertien jaar... en Hademus Studio maakt er samen met jullie een muzikaal gitaarfeest van!

Deze nascholing is ook ideaal als teambuilding! De groep moet minimum uit veertien personen bestaan.
Let op: Door het grote succes van de gitaarcursus wacht je best niet te lang om in te schrijven!

Laat de akkoorden uit je gitaar knallen! Om een verjaardag te vieren… “Lang zal hij/ze leven”- zingen klinkt toch veel mooier met een gitaar in je handen. Je gitaar bovenhalen als tussendoortje om je leerlingen terug wakker te schudden of gewoon om een nieuw lied aan te leren. Kortom, breng je klas aan het zingen en word die “coole leerkracht met de gitaar”. Ben jij ook zo’n leerkracht die muzikale opvoeding nog belangrijk vindt, omdat je begrijpt wat muziek bij mensen, en kinderen in het bijzonder, teweeg brengt, maar kan je (nog) geen gitaar spelen? Daarom geef ik gitaarles speciaal voor leerkrachten en al wie op een eenvoudige manier gitaar wil leren spelen.

We beginnen met een stukje basistheorie: Waar liggen de noten op een gitaar? Wat is een akkoord?
Daarna leren we de eerste akkoorden, en spelen ons eerste liedje! Om wat variatie te hebben, spelen we naast kinderliedjes ook 60’s, 70’s, 80’s...-hits. Het repertoire bestaat in totaal uit zo’n driehonderd klassieke en moderne kinderliedjes, Sinterklaas– en Kerstliedjes en popliedjes. Persoonlijke inbreng is natuurlijk ook mogelijk!

De methode bevat ook de liedbundels van Averbode: Dopido, DoremiDokadi, Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland.

Vanaf de eerste les krijg je een cd mee naar huis waarop alle basisakkoorden stap voor stap zijn voorgespeeld, en een heleboel liedjes (live ingezongen en ingespeeld met gitaar) zodat je thuis de liedjes kan oefenen die we tijdens de les geleerd hebben. Deze cd wordt door de cursisten als een enorme surplus aan de methode ervaren. Kortom, de Hademus gitaarmethode is gemaakt op maat voor ieder die voor een groep kinderen liedjes wil begeleiden met de gitaar.

Hademus Studio heeft ook een doe-het-zelfmethode: “De kracht van de gitaar de luxe". In het boek worden alle basisakkoorden stap voor stap eenvoudig uitgelegd met kleurenfoto's. Het boek bevat honderd kinderliedjes en sinterklaasliedjes. Alle liedjes zijn professioneel (traag) opgenomen op cd met zang en gitaar. Ideaal dus om zelf gitaar te leren spelen, ook voor wie al gitaar speelt of wie op zoek is naar moderne kinderliedjes om te gebruiken in de klas.

Praktisch:

- De lessen gaan door 's avonds of op woensdagnamiddag (data en tijdstip worden onderling afgesproken). Zes lessen van 1.15 uur
- Gitaar meebrengen
- Info & inschrijving: hademusstudio@fulladsl.be of 016/ 812470
- Elke deelnemer krijgt een nascholingsattest

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Hans degel
Leerkracht