Capgemini Open Source Award : Bouwen aan open source software


Net als vorig jaar heeft Capgemini dit jaar besloten om de Open Source Community te ondersteunen en heeft daarom opnieuw de Capgemini Open Source Award in het leven geroepen. De Capgemini Open Source Award is onderdeel van CodeYard, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting NLnet, dat het voor middelbare scholieren mogelijk maakt te bouwen aan open source software. Doel van het project is middelbare scholieren te enthousiasmeren voor bètastudies en de voordelen van open source software te promoten.

Middelbare scholieren van alle leeftijden kunnen meedoen aan deze wedstrijd, ook diegene die net beginnen met informatica en programmeren.

Bij CodeYard gaan scholieren als open source ontwikkelaars aan de slag en werken ze in teamverband aan een softwareproject. 

De prijs bestaat uit een geldbedrag van in totaal €5000 dat uiteenvalt in een deel voor de deelnemers van de winnende projecten en een deel voor de bij die projecten betrokken scholen.

Om kans te maken op deze mooie prijs dient je project zowel innovatief als technisch interessant te zijn. Verder wordt nog gelet of je op een open source manier werkt en of jullie ontwikkelingsproces goed verloopt.

Als je wil deelnemen, meld je dan voor 1 maart aan via:
https://www.codeyard.net/contact/new_project.php?gebruiker=scholier

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ander