Respectus Panis

logo
Bron

De moderne manier van brood maken is niet zo goed. De bakkers willen daarom terug naar de traditionele werk- en productiewijzen. De broodambassadeurs stellen die samen met bakkers, wetenschappers en voedingsdeskundigen weer op punt.

Waarom deze methode?
Zoals recentelijk en steeds vaker uitgelegd door Christian Rémésy (voedingsdeskundige bij INRA) en Amandio Pimenta (Baker, broodambassadeur), is de moderne aanpak om brood te maken niet meer zo goed voor de gezondheid van de consument. Terugkeren naar de ‘oude’ bronnen om voedzame broden te maken, wordt actueel door de bakkers ter harte genomen. Daarom is er zo’n omwenteling in de werk- en productiegewoonten die de broodambassadeurs (in samenwerking met bakkers, wetenschappers en voedingsdeskundigen ) op punt stellen.

De naam lijkt misschien verouderd, integendeel ! Deze terugkeer naar de bron, gewenst door de “Brood-ambassadeurs" komt voort uit een oude terminologie van het latijn, waarvan hier de betekenis:

Respectus : eerbied &
Panis: brood

“Respectus panis" definieert zo het respect dat we hebben voor brood. Als “Ambassadeurs" - zegt Dominique Planchot, president van “Les ambassadeur du pain" - willen we deze dus vervaardigen : rekening houdend met voorouderlijke methoden van broodbereiding, aangevuld met moderne en innovatieve gegevens over de gezondheid van de consument en zorgend dat het economisch levensvatbaar is.

De implementatie
Rest ons te oefenen, toe te passen en te evalueren zodat we aan alle voorwaarden voldoen om te slagen in deze opzet. Deze methode is zowel van toepassing op een rustiek brood als op een baguette en kan de organisatie van bakkerij radicaal veranderen.
Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Alimento
Organisatie