Web @tt@ck : Theatervoorstelling over gevaren van internet, privacy, cyberpesten


Bron

Dat sociale media niet meer uit ons leven weg te denken is, dat is een vaststaand feit. Sociale media is fun! Maar spijtig genoeg wordt er van het medium ook veel misbruik gemaakt, bij volwassenen maar ook bij jongeren.

Cyberpesten bijvoorbeeld is, spijtig genoeg, dagelijkse kost geworden. De grens tussen sociale media en realiteit is bijna niet meer zichtbaar. De twee zitten zo met elkaar verweven dat ze nog moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn als de sociale media gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn.

Nieuwe leuke contacten leggen, in contact blijven met je vrienden, op de hoogte blijven van feestjes en evenementen, optredens, je mening delen met duizenden mensen…

Kort samengevat: Wees op je hoede en keep social media fun!

Het verhaal

Jil is een eenzaam meisje dat sociaal geïsoleerd is. Ze heeft de plotse dood van haar mama nooit verwerkt en vindt nergens haar draai, ze voelt zich nergens thuis. Vrienden maken zit er voor haar niet in en ze zit dan maar voortdurend achter haar computer. Tom, haar enige echte vriend, haar vertrouwenspersoon, is de enige die echt met haar kan praten. Jils vader weet niet hoe hij haar moet benaderen en wordt constant door haar afgesnauwd.

Op school loopt het helemaal fout en ze spijbelt regelmatig. Maar ze komt in het vizier van enkele jongens en meisjes van haar klas. Jil bijt van zich af maar dit is niet naar de zin van haar klasgenoten. Ze zetten een heel verhaal op poten en gebruiken het internet als hulpmiddel. Zij zorgen ervoor dat Jil helemaal alleen komt te staan. Haar klasgenoten gaan ver, veel te ver. Op het ogenblik dat zelfs haar vertrouwenspersoon tegen haar wordt opgezet en gebruikt wordt als speelbal, gaat bij Jil het licht uit. Blijft dit zonder gevolgen?

Web @tt@ck is een theaterstuk dat niemand onberoerd laat.

Contact: Paco producties
Blauwe steenstraat 19
9200 Dendermonde
Telefoonnummer: 052 46 46 19
Gsm: 0474 57 25 74
Btw : BE 0462 297 149
E-mail : stefanie@pacoproducties.be

Paco Producties
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 10-10-2017
Nummer: 51020
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
cyberpesteneducatieve theatervoorstellinginternetprivacysociale mediatheatervoorstellingtoneelvoorstellingveilig computergebruikvoorstellingweb @tt@ckzelfmoordveilig online