Gender voor dummies : RoSa's workshop

Gender? Het woord gender wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat betekent 'gender' nu eigenlijk precies? Welke invloed hebben onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen op ons leven? Hoe leiden ideeën rond mannelijkheid en vrouwelijkheid tot sociale ongelijkheid en ongelijke kansen? De deelnemers ontdekken het in de interactieve workshop Gender voor Dummies en ze kunnen zo de eigen onbewuste vooroordelen over m/v uittesten.

Via de workshop laten we de leerlingen op een persoonlijke manier aanvoelen dat het in onze maatschappij nog steeds uitmaakt of je als man of als vrouw geboren wordt. Ook zien we nog al te vaak dat genderstereotypen kansen beknotten. In de workshop leren we de leerlingen de wereld met een meer open blik tegemoet te treden, ongehinderd door gendervooroordelen. Door het creëren van genderbewustzijn bouwen we mee aan het maken van een samenleving waarin iedereen gelijkere kansen heeft om het eigen potentieel ten volle waar te maken, ongeacht ze man of vrouw zijn.

Gebruik

De workshop duurt ongeveer 2 uur, maar kan aangepast worden naargelang uw wensen. De inhoud van de workshop wordt desgewenst ook aangepast aan de thema's of invalshoeken waarrond met de klasgroep gewerkt wordt.

Contacteer RoSa vzw voor meer informatie en voorwaarden: info@rosadoc.be of 02 209 34 10.

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • België

Kosten

Voor scholen geldt het volgende:
Indien RoSa vzw naar de school zelf komt, is de kostprijs 150 euro per workshop + verplaatsingskosten van de medewerker(s). Indien de workshop bij RoSa vzw te Brussel gevolgd wordt, is de workshop gratis.

Voor de private sector geldt:
Indien RoSa vzw naar het bedrijf, de organisatie, et cetera, zelf komt, is de kostprijs 200 euro per workshop + verplaatsingskosten van de medewerker(s). Indien de workshop bij RoSa vzw te Brussel gevolgd wordt, is de workshop gratis.

Deze prijzen zijn richtprijzen, geldig voor 2014.
Helena Bonte
Andere functie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
privésector
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 25-09-2017
Nummer: 51348
Feedback
Nog geen score
0 keer favoriet
0 reacties
4426 bezoekers
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
dummiesgelijke kansengelijke onderwijskansengendergenderbewustgendergelijkheidgenderrollengenderstereotypeninteractiefleefwereldmannelijk en vrouwelijkmannelijkheidmeisjes en jongensRoSa's workshopstudie- en beroepskeuzevooroordelenvormingvrouwelijkheidvrouwen
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
klasgroepen
Uitgever
RoSa vzw
www.rosadoc.be/joomla/
02 209 34 10
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Arnoud Pieterse 25.09.2017

Ontdek ook