Educatief Beleefparcours over de Eerste Wereldoorlog komt naar je school!

klas tijdens beleefparcours

Naar aanleiding van het grote succes van het educatief beleefparcours in het Vleeshuis heeft het Vredescentrum gewerkt aan een nieuwe, mobiele versie van dit spannende traject. Op die manier is een bezoek aan het beleefparcours nog makkelijker: het kan in uw school zelf doorgaan.

In het interactieve en educatieve traject 'Antwerpen bouwt bruggen' komen leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar hindernissen tegen die de vrede in de weg liggen. Ze voeren in groepjes opdrachten uit en ze gaan op zoek naar materialen om letterlijk een brug te bouwen over oorlogsgebied zodat ze veilig de wereld vol conflicten kunnen oversteken. De weg naar de vrede is niet makkelijk, maar wel heel belangrijk en waardevol.

Thema ’s die aangeraakt worden zijn bedreiging, macht, het leven tijdens een bezetting, vluchten, inzet van dieren in oorlogstijd, communicatie en samenwerking.

Praktisch:

• Duurtijd: 120 minuten

• Geschikt voor het 5e en 6e leerjaar, max. 25 leerlingen per groep

• Gids begeleidt het parcours en zorgt voor integrale op- en afbraak op je school

• Dagprijs: 120 euro (er kunnen tot maximaal 2 klassen per dan deelnemen aan het parcours)

• Locatie in de school vanaf 100m2: refter, turnzaal, polyvalente zaal, ...

Wil u meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op met het Vredescentrum op het nummer 03 292 36 51 of info@vredescentrum.be

 

Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het Coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/ . Contacteer de organisator bij twijfel.

Gebruik

workshop

Plaats en data

  • 11-10-2017 tot 01-09-2020 (op aanvraag)
  • België

Eindtermen/lesdoelen

geschiedenis

Kosten

Dagprijs: € 120 (er kunnen tot maximaal 2 klassen per dan deelnemen aan het parcours). Een medewerker van het Vredescentrum zorgt voor opbouw en afbraak van het parcours
Vredescentrum vzw
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.