De Dealer droomt : Theatervoorstelling


Bron

Waarom deze voorstelling?

Drugs gebruiken mag niet. Punt. Discussie gesloten. ’t Is ongezond. Natuurlijk. Het verwoest mensenlevens. Zeker. Einde verhaal. Maar is de drugsproblematiek niet breder dan dat?

Waarom meent prof Paul De Grauwe dan dat drugs zouden moeten gelegaliseerd worden? Waarom zijn verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen ook die mening toegedaan? Waarom concludeert de Global Commission on Drugs Policy, o.a. bestaande uit voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, Virginbaas Richard Branson, Nobelprijswinnaar Mario Vargas LIosa en de ex-presidenten van Mexico, Colombia en Brazilië, dat de oorlog tegen drugs faalt? Bovendien zegt de VN dat, ondanks de toenemende repressie, het drugsgebruik de voorbije 10 jaar met meer dan 35 procent gestegen is. 

Misschien is het tijd om over drugs en drugsbeleid na te denken en te debatteren, zoals ook Damien Versele, algemeen directeur van De Sleutel, voorstelt. Het bekijken van ‘De Dealer droomt’ biedt daartoe een ideale aanzet.

 

Verhaal:

 

Serge studeert laatste jaar apotheker. Drugs hebben hem nooit geïnteresseerd. Zijn zestienjarige zus, Lara, wil met haar vriendinnen na de examens voor het eerst dolgraag naar de discotheek gaan. Zijn moeder maakt zich zorgen omdat er verteld wordt dat er drugs te krijgen zouden zijn. Serge vindt dat zijn zus het recht heeft om eens goed uit te gaan en zich te ontspannen. Maar Lara gebruikt xtc en de gevolgen zijn groot. Serge voelt zich schuldig.

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • België

Kosten

Uitkoopsom
Prijs: € 450 + € 150 Sabam + 6% btw
Tweede voorstelling op dezelfde dag en plaats: € 425 + € 150 Sabam + 6 % btw
Nederland: uitkoopsom afhankelijk van de provincie.
Farce Cancan
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 05-10-2017
Nummer: 65934
Feedback
(2)
0 keer favoriet
0 reacties
1177 bezoekers
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
de Dealer droomtdealerdrugpreventiedrugsdrugsbeleiddrugsmisbruikdrugspreventiedrugsproblematiektheatervoorstellingverslaving
Functie
Leerkracht (docent)
Uitgever
Farce Cancan
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Toegevoegd door
Frans Ceusters
Laatste aanpassing
Lies Van Laere 19.12.2017