De Dealer droomt : Theatervoorstelling

Logo Toegevoegd door Farce Cancan op 27.05.2016
Nascholing of activiteit

Waarom deze voorstelling?

Drugs gebruiken mag niet. Punt. Discussie gesloten. ’t Is ongezond. Natuurlijk. Het verwoest mensenlevens. Zeker. Einde verhaal. Maar is de drugsproblematiek niet breder dan dat?

Waarom meent prof Paul De Grauwe dan dat drugs zouden moeten gelegaliseerd worden? Waarom zijn verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen ook die mening toegedaan? Waarom concludeert de Global Commission on Drugs Policy, o.a. bestaande uit voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, Virginbaas Richard Branson, Nobelprijswinnaar Mario Vargas LIosa en de ex-presidenten van Mexico, Colombia en Brazilië, dat de oorlog tegen drugs faalt? Bovendien zegt de VN dat, ondanks de toenemende repressie, het drugsgebruik de voorbije 10 jaar met meer dan 35 procent gestegen is. 

Misschien is het tijd om over drugs en drugsbeleid na te denken en te debatteren, zoals ook Damien Versele, algemeen directeur van De Sleutel, voorstelt. Het bekijken van ‘De Dealer droomt’ biedt daartoe een ideale aanzet.

 

Verhaal:

 

Serge studeert laatste jaar apotheker. Drugs hebben hem nooit geïnteresseerd. Zijn zestienjarige zus, Lara, wil met haar vriendinnen na de examens voor het eerst dolgraag naar de discotheek gaan. Zijn moeder maakt zich zorgen omdat er verteld wordt dat er drugs te krijgen zouden zijn. Serge vindt dat zijn zus het recht heeft om eens goed uit te gaan en zich te ontspannen. Maar Lara gebruikt xtc en de gevolgen zijn groot. Serge voelt zich schuldig.

0 0 1035

Plaats en periodes

Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.

Deze activiteit kan aangevraagd worden in België.

Website met info

http://www.farcecancan.be/the…rwijs/de_dealer_droomt_/pk-55

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
de Dealer droomtdealerdrugpreventiedrugsdrugsbeleiddrugsmisbruikdrugspreventiedrugsproblematiektheatervoorstellingverslaving
Kosten   i
Uitkoopsom
Prijs: € 450 + € 150 Sabam + 6% btw
Tweede voorstelling op dezelfde dag en plaats: € 425 + € 150 Sabam + 6 % btw
Nederland: uitkoopsom afhankelijk van de provincie.
Functie
Leerkracht (Docent)
Uitgever
Farce Cancan
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Toegevoegd door
Frans Ceusters
Laatste aanpassing
Lies Van Laere 19.12.2017