Opleiding Realisaties techniekhoek elektriciteit


Bron

Experimenteren met elektriciteit kan al van in de kleuterklas. Maak een realisatie om geleiders te testen of lampjes te laten branden voor je techniekhoek en gebruik ze de volgende dag in de klas.

In deze workshop ga je zelf aan de slag om je eigen realisatie te maken. Die kun je de dag nadien al in de klas kan gebruiken. Naast de praktische uitwerking krijg je ook tips en uitleg om ermee aan de slag te gaan in de klas.

Maak vooraf een keuze uit de volgende realisaties:

Kerstboom vol lichtjes Je bouwt een kerstboompje waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden. 
 
Stoomboot/ruimteschip vol lichtjes
Je bouwt een stoomboot of ruimteschip waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden.
 
Raket 'Franky'
Je bouwt een raket waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden.  Bij deze raket gaan de kleuters al een stapje verder met de ingebouwde schakelaars.
 
Robbie de robot / Kikker
Met deze zelfgebouwde robot kunnen de kleuters achteraf in je techniekhoek onderzoeken welke materialen de elektrische stroom ‘geleiden' (=doorlaten) of ‘isoleren' (=tegenhouden). 

RVO-Society vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Wetenschappen en techniek
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 17-07-2018
Nummer: 66035
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
elektriciteitexperimenterengeleiderskerstboomkerstmiskleuterklaslampjeslichtjesopleiding Realisatiesraketrealisatiesrobotstoomboottechniekhoek