Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Workshop Drones & Sciences - missie 1

Drones & Sciences - Missie 1

De eerste missie van drones & sciences gaat over het energie- en elektriciteitsgebruik van een drone. De capaciteit van een batterij en de laad - en ontlaadstroom van een drone komen allemaal aan bod.

Tijdens deze opleiding ontdek je als leerkracht al doende de STEM-componenten van ons educatief pakket. Plus een echte vlieginitiatie met een drone!

We vertrekken van een sprekende uitdaging: reizigers zijn gestrand in een onherbergzaam gebied. Drones kunnen een oplossing bieden voor het sturen van eerste hulp. Maar dan moet je rekening houden met een aantal STEM-componenten van een drone. Hier ga je praktisch mee aan de slag.

Met die kennis kun je jouw leerlingen de uitdaging geven om een wetenschappelijk verklaring te formuleren op vragen als:

  • Hoe kan een drone vliegen en waarom blijft die zo stabiel in de lucht hangen?
    Waarom duurt het opladen langer dan het vliegen?
    Hoe bereken je de oplaadtijd en gebruiksduur van een bepaalde batterij? 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Brightlab
Organisatie