Inleefatelier: Bolivia en Mondiapolis

Logo Toegevoegd door Oxfam-Solidariteit op 26.07.2016
Nascholing of activiteit

Op reis gaan zonder België te verlaten? Dat is perfect mogelijk dankzij een bezoek aan een inleefatelier! De wereld om de hoek, dat is binnenstappen in een levensgroot, driedimensionaal decor waarin je een interactief parcours aflegt. Deze educatieve ruimte bestaat uit twee inleefateliers: Bolivia en Mondiapolis.

In het atelier Bolivia kruip je in de huid van de Boliviaanse bevolking en ervaar hoe jouw toegang tot water en voedsel bedreigd wordt door de klimaatverandering. Neem deel aan de klimaattop in La Paz en laat horen dat je ongerust bent over de toenemende droogte en overstromingen, maar ook over de ontbossing en het smelten van de ijskappen. Onderhandel mee over efficiënte en duurzame oplossingen voor onze planeet!

In het atelier Mondiapolis ontrafel je het mysterie van de economische globalisering aan de hand van een jeans, een smartphone of een frisdrankje. Je ontdekt er gaandeweg welke impact de globalisering heeft op mens en milieu. Stap in de wereld van een Burkinese katoenteler, een Cambodjaanse kledingarbeidster of een vertegenwoordiger van een multinational. Neem deel aan de onderhandelingen voor waardig werk en een eerlijk en duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen. Samen denken we na over een andere globalisering!

Voorwaarden:

  • voor groepen van 12 t.e.m. 25 personen;
  • 5 euro per persoon, gratis voor begeleiders;
  • reserveer best 6 weken op voorhand;
  • Meer info en reserveren via www.oxfamsol.be/inleefateliers of 02/501.67.12;
  • De ateliers worden in het Nederlands en het Frans gegeven. Op aanvraag ook in het Engels of het Spaans (Bolivia).

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan