Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Oxfam Inleefateliers : Bolivia en Mondiapolis

logo
Bron

Een inleefatelier, dat is binnenstappen in een levensgroot, driedimensionaal decor waarin je een interactief parcours aflegt. Deze educatieve ruimte bestaat uit twee inleefateliers: Bolivia (klimaat, toegang tot voedsel) en Mondiapolis (globalisering).

In het atelier Bolivia kruip je in de huid van de Boliviaanse bevolking en ervaar hoe jouw toegang tot water en voedsel bedreigd wordt door de klimaatverandering. Neem deel aan de klimaatonderhandelingen en laat horen dat je ongerust bent over de toenemende droogte en overstromingen, maar ook over de ontbossing en het smelten van de ijskappen. Onderhandel mee over efficiënte en duurzame oplossingen voor onze planeet!

In het atelier Mondiapolis ontrafel je het mysterie van de economische globalisering aan de hand van je jeans of je smartphone. Je ontdekt er gaandeweg welke impact de globalisering heeft op mens en milieu. Stap in de wereld van een Burkinese katoenteler, een Cambodjaanse kledingarbeidster of een vertegenwoordiger van een multinational. Neem deel aan de onderhandelingen voor waardig werk en een eerlijk en duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen. Samen denken we na over een andere globalisering!

Voorwaarden:

  • voor groepen van 12 t.e.m. 25 personen;
  • 5 euro per persoon, gratis voor begeleiders;
  • reserveer best 6 weken op voorhand;
  • Meer info en reserveren via www.oxfamsol.be/inleefateliers of 02/501.67.12;
  • De ateliers worden in het Nederlands en het Frans gegeven. Op aanvraag ook in het Engels of het Spaans (Bolivia).

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oxfam-Solidariteit
Organisatie