Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Workshop Strijdwaardig

logo

Je hebt je hele leven hard gewerkt maar je krijgt geen pensioen. Je wordt ziek maar je kunt de dokter niet betalen. Je verliest je job of je bent je hele oogst kwijt? Pech, dan heb je ook geen inkomsten meer. Voor vijf miljard mensen op deze wereld is dat de harde realiteit. Zij kunnen onvoldoende terugvallen op sociale bescherming.

In deze nieuwe wervelende, multimediale workshop neemt een gedreven begeleider van Studio Globo je leerlingen op sleeptouw in de wereld van sociale bescherming, hier en in het Zuiden. Waarom is sociale bescherming zo belangrijk? Hoe wordt dit verworven? En wat heeft dat met vakantiejobs, armoede en ontwikkelingssamenwerking te maken?

De vernieuwde workshop vertrekt vanuit wereldwijde verhalen van mensen in armoede en rijkdom. Met behulp van discussie, getuigenissen, filmmateriaal en spelmethodieken ontdekken leerlingen samen met een begeleider van Studio Globo de drempels en hefbomen van armoede. Welke rol speelt sociale bescherming hierin? Hoe realiseren we dat lokaal en globaal? In de nieuwe versie is deze workshop interactiever en leerlinggerichter geworden.

Voor? 
Leerlingen uit 4, 5 en 6 ASO / BSO / KSO / TSO
Tot 25 leerlingen per klas, max. 6 klassen tegelijk

Duur? 
100 minuten (2 aansluitende lesuren)

Locatie? 
Wij geven deze workshop op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie.

Prijs? 
Bekijk de juiste prijzen en voorwaarden op de website van Studio Globo

Reserveren of een workshop boeken kan hier. Vermeld in je e-mail dat het over de workshop StrijdWaardig gaat. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Studio Globo
Organisatie