Workshop Strijdwaardig

Je hebt je hele leven hard gewerkt maar je krijgt geen pensioen. Je wordt ziek maar je kunt de dokter niet betalen. Je verliest je job of je bent je hele oogst kwijt? Pech, dan heb je ook geen inkomsten meer. Voor vijf miljard mensen op deze wereld is dat de harde realiteit. Zij kunnen onvoldoende terugvallen op sociale bescherming.

In deze nieuwe wervelende, multimediale workshop neemt een gedreven begeleider van Studio Globo je leerlingen op sleeptouw in de wereld van sociale bescherming, hier en in het Zuiden. Waarom is sociale bescherming zo belangrijk? Hoe wordt dit verworven? En wat heeft dat met vakantiejobs, armoede en ontwikkelingssamenwerking te maken?

De vernieuwde workshop vertrekt vanuit wereldwijde verhalen van mensen in armoede en rijkdom. Met behulp van discussie, getuigenissen, filmmateriaal en spelmethodieken ontdekken leerlingen samen met een begeleider van Studio Globo de drempels en hefbomen van armoede. Welke rol speelt sociale bescherming hierin? Hoe realiseren we dat lokaal en globaal? In de nieuwe versie is deze workshop interactiever en leerlinggerichter geworden.

Voor? 
Leerlingen uit 4, 5 en 6 ASO / BSO / KSO / TSO
Tot 25 leerlingen per klas, max. 6 klassen tegelijk

Duur? 
100 minuten (2 aansluitende lesuren)

Locatie? 
Wij geven deze workshop op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie.

Prijs? 
€ 5,40 per leerling + € 0,37/km vervoerskosten voor de begeleiders van Studio Globo. (Info over subsidies via www.kleurbekennen.be )

Meer info vind je op de website van Studio Globo

Reserveren of een workshop boeken kan hier. Vermeld in je e-mail dat het over de workshop StrijdWaardig gaat. 

Studio Globo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 24-10-2017
Nummer: 68351
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
armoedebeschermingburgerzindiscussiediversiteitduurzame ontwikkelingmensenrechtenontwikkelingssamenwerkingrijkdomsociaal systeemsociale beschermingsociale rechtvaardigheidsolidariteitStrijdwaardigwereldburgerschapworkshopzuiden