Brussel Anders Bekeken : Samenleven in diversiteit

Met dit dagprogramma nemen de leerlingen een duik in het multiculturele Molenbeek. Ze ervaren de diversiteit van een grootstad. We moedigen hen aan om vanuit de eigen ervaring een mening te vormen (of bij te sturen) over thema’s als de islam, diversiteit en de multiculturele samenleving.

We starten de dag met een interactieve zoektocht. Met behulp van tablets spelen de leerlingen een spel in de wijk. Doorheen dit interactieve spel maken ze kennis met Molenbeek, de bewoners en de organisaties die er actief zijn.

In de namiddag verwerken we al die opgedane ervaringen en informatie in een debat met de leerlingen. Dit debat word ondersteund en gestuurd door middel van korte filmfragmenten waarin Molenbekenaren (leeftijdsgenoten, een schepen, de politiecommissaris, huismoeders, een huisdokter, enz.) in interviewvorm aan het woord komen. Op deze manier krijgt ook de buurt een stem in het debat.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 07-04-2017
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
11.11.11-campagne MigratieBrusseldagactiviteitdiversiteitinteractiefmigratieMolenbeeksamenlevensuperdiversiteittabletwereldburgerschapwereldburgerschapseducatieworkshop