Brussel Anders Bekeken : Migratie

Logo Toegevoegd door School zonder Racisme Vzw op 05.04.2017
Nascholing of activiteit

Via dit bezoek aan Brussel willen we jongeren laten kennismaken met de diversiteit in Brussel, meer specifiek in de Schaarbeekse Brabantwijk.

We starten in het Noordstation met een korte inleiding over de geschiedenis van de wijk en hoe migratie de wijk gevormd heeft.

Vervolgens gaan de leerlingen in kleine groepjes zelfstandig op pad en komen ze zo in contact met de buurtbewoners. Aan de hand van een zoektocht, waarbij de verschillende groepjes in de voetsporen treden van gemigreerde families, snuiven ze de sfeer van de wijk op en ervaren ze wat het betekent om in een diverse wijk als de Brabantwijk te leven. Tijdens de zoektocht komen verschillende thema’s aan bod, zoals cultuur, religie en ruimtelijke ordening.

Na de tocht worden de leerlingen begeleid naar een wijkhuis, waar ze kunnen genieten van een wereldse lunch en in gesprek kunnen treden met buurtbewoners die actief zijn in dit buurthuis.

In de namiddag is er tot slot ruimte voor discussie, waarbij de jongeren op een creatieve manier met elkaar delen wat ze in de voormiddag ontdekt en ervaren hebben.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e graad
HBO5
Lerarenopleiding
Hogeschool
Universiteit
Niet vakgebonden
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
11.11.11-campagne MigratiebrusseldagactiviteitdiversiteitinteractiefmigratieprojectdagSchool Zonder Racismesuperdiversiteitwereldburgerschapwereldburgerschapseducatieworkshop