Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Brussel Anders Bekeken : Vluchtelingen

logo

Op deze daguitstap verkennen de leerlingen Brussel én de vluchtelingenthematiek. We verzamelen in het Noord-Station. Van daaruit volgt een begeleide wandeling om de asielprocedure te leren kennen en de belangrijkste diensten te bezoeken. Dan is het aan de leerlingen zelf om in kleinere groepjes een zoektocht rond het thema te vervullen.  In de namiddag ontmoeten ze iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. Een getuige vertelt zijn/haar vluchtverhaal en leerlingen krijgen uitgebreid de tijd om vragen te stellen.

Brussel op een atypische manier bezichtigen, kennis verzamelen over de thematiek en een  ontmoeting zorgen voor een waardevol totaalpakket om vooroordelen rond vluchtelingen te doorprikken. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?