Dansworkshops voor kinderen en jongeren

Dansen is een uitermate geschikt medium voor de persoonlijke, fysieke, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. De leerlingen verwerven niet alleen kennis en inzicht in een bepaalde dansstijl, maar leren ook lichamelijke, communicatieve en evenwichtsvaardigheden omdat ze de bewegingen actief ervaren.

Door onze lange ervaring met het onderwijs weten wij wat scholen belangrijk vinden wanneer zij externe spelers engageren voor de invulling van (na)schoolse activiteiten. Of het nu gaat over themadagen, buitenschoolse activiteiten, vakantiewerking of sportdagen, de inhoud en aanpak bepalen we steeds in overleg.

Je kan net zo goed bij ons terecht voor eenmalige workshops als voor langlopende projecten. Bij lessenreeksen staat het samen evolueren centraal. Een toonmoment als afsluiting kan maar hoeft niet, al leert de ervaring dat kinderen graag tonen wat ze hebben geleerd.

Gaat het om kleuters, lagere school, secundair onderwijs of hogeschool? De workshop wordt afgestemd op elke leeftijd of ontwikkelingsniveau, op de grootte van de groep, de beschikbare tijd en het specifieke doel.

Danshuis De Ingang
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Lichamelijke opvoedingMuzische vormingPodiumkunsten - Theater Dans BalletSociale vaardigheden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 02-05-2017
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Afrikaanse dansbreakdanceclipdancedansdans en ritmedansexpressiedansworkshopdansworkshopsflamencoIndische dansjazzdancekleuterdansreggaetonsalsatonthemadagwereldburgerschapseducatiewerelddans