RekenTrapperS voor 1, 2 en 3 : Hoofdrekenen met en zonder brug (Turnhout)

Logo Toegevoegd door Eureka Expert op 25.04.2017
Nascholing of activiteit

RekenTrapperS of RTS is een krachtige en innovatieve rekenmethode voor kinderen met en zonder rekenproblemen. Je kunt RekenTrapperS zowel individueel als klassikaal inzetten. Veel Vlaamse scholen passen deze methode al met succes toe, zowel bij kinderen die moeite hebben met rekenen als voor de hele klas.

De getalkaarten zijn de basis van getalinzicht en getalopbouw. RTS maakt het hoofdrekenen met cirkelrekenen veel eenvoudiger zodat er meer tijd blijft voor zinvol en contextueel rekenen. RTS onderbouwt het getalinzicht en denkend rekenen door de multimodale aanpak. Het materiaal en de oefeningen zijn contextueel. Kinderen leggen vlot verbanden met het dagelijks leven. RTS is een krachtige remediëringsaanpak voor kinderen met een zwak geheugen. Het vernieuwde modulaire aanbod laat toe RTS nog flexibeler en efficiënter in te zetten naast de bestaande rekenmethode.

Sabine Hechtermans is zorgcoördinator, leerkracht basisonderwijs/buitengewoon onderwijs en medewerker aan RTS. Zij heeft heel wat relevante ervaring in rekenen en werkt dagelijks met leerlingen met bijzondere noden. Ze legt de basisprincipes van RTS uit aan de hand van concrete praktijksituaties en toepassingen. Het onderbouwen van getalinzicht gebeurt met getalkaarten en levensecht materiaal.

De focus ligt op de basismaterialen en basisstrategieën van RTS en op de onderbouw van de brug en rekenen met brug via cirkels. Het rekenen zonder brug voor klas 1, 2 en 3 komt in verticale structuren aan bod. Na deze vorming kun je al een aantal technieken toepassen in je eigen klas of praktijk.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e graad
Wiskunde
Onderwijsbehoefte
Leerstoornissen
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Handboek / Lesmethode
RekenTrapperS
Eureka Expert
Trefwoorden
brugcirkelrekenengetalinzichthoofdrekenenmet brugmulti-sensorieeloverbruggingrekenenUDLUniversal Design for Learningzonder brugleerzorg