Ons prachtige heelal: MOOC

Logo Toegevoegd door European Schoolnet - EUN Partnership AISBL op 24.05.2017
Nascholing of activiteit

Het basisidee van de MOOC Ons prachtige universum is om docenten van alle niveaus van onderwijs te bemachtigen om onderwerpen die verband houden met ruimte en sterrenkunde te onderwijzen. Alle leerkrachten kunnen deelnemen, en vooral degenen die zeer weinig achtergrondinformatie hebben en degenen die zich niet voelen zich comfortabel communiceren over basisinformatie over ons universum aan hun studenten.

De vier modules van de cursus omvatten:

  • Basisinformatie over de zon, de maan, de aarde en andere planeten, evenals andere hemelse objecten;
  • Misvattingen over ruimte en sterrenkunde;
  • Leuke activiteiten en informatie over hoe ze op school of thuis kunnen worden gebruikt;
  • Informatie over verschillende ruimtemissies en ruimtelijke carrières.

Tijdens de cursus zullen we informatie in een community reflecteren, bespreken en delen. We zullen verschillende online tools en sociale media gebruiken om met elkaar te communiceren en deel te nemen aan peer review activiteiten.

Deze cursus maakt gebruik van aspecten uit de eerste Space Awareness MOOC (Onderwijsspace en Astronomie) als pedagogische pijlers: onderzoeksgebaseerde wetenschapsonderwijspraktijken, ICT-tools, het beheren van diversiteit in het klaslokaal, het behoud van genderbalans in het klaslokaal en thematische ruimtecarrières. Hoewel niet verplicht, raden wij u aan om de inhoud van deze eerste cursus te beoordelen en vertrouwd te maken.

Doe mee met ons in de ruimtebewustheid MOOCs Facebook-groep en deel uw ideeën over het onderwerp op Twitter met behulp van #spaceMOOC .

Space Awareness is een internationaal project gericht op kinderen en tieners in heel Europa, waardoor ze informatie krijgen over ruimtegerelateerde onderwerpen. Het project streeft ernaar om kinderen en jongeren te informeren over de talrijke carrièremogelijkheden die door de ruimtevaart worden aangeboden, en om hen te laten zien dat ruimtelijke wetenschappen plezierig en aantrekkelijk kunnen zijn. Space Awareness biedt gratis hoogwaardige middelen voor opvoeders en kinderen, die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende disciplines en landen.

De cursus Our Wonderful Universe is geproduceerd door het team van het Space Awareness-project: twee partnerorganisaties bouwden de cursus: Ellinogermaniki Agogi en European Schoolnet , met volledige ondersteuning van de projectpartners en het netwerk. De volledige partnerlijst is te zien op de projectwebsite .

Deze cursus is ontwikkeld onder het Space Awareness-project, gefinancierd door het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie in het kader van de subsidieovereenkomst nr. 638.653.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Wetenschappen en techniek
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
FysicaWiskundeNatuurwetenschappen
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
Astronomiecarrière oriëntatie evenementen op STEMcarrierebegeleidingheelalmassieve open online cursusMOOCruimteruimte carrièreruimtebewustzijnSTEMSTEM onderwijsuniversum