Position Workshop

Logo Toegevoegd door Kleur Bekennen op 01.06.2017
Nascholing of activiteit

De Position Workshop is een onderdeel van CATAPA’s ontwikkelingseducatie.

Deze inleefworkshop heeft de bedoeling om het inlevingsvermogen van de leerlingen te stimuleren en hen te doen nadenken over de gevolgen van mijnbouw vanuit verschillende perspectieven.

Er wordt doorgaans gerekend op twee lesuren om de workshop volledig te doorlopen. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van vijf en vertegenwoordigen respectievelijk verschillende lagen van de Peruaanse bevolking, namelijk de boerengemeenschap, de mijnwerkers, de stedelingen, de investeerders en de overheid. Aan de hand van presentaties en fiches met achtergrondinformatie zullen de leerlingen per groep een standpunt moeten ontwikkelen over de komst van een nieuw mijnbedrijf in hun regio en zullen zij hierover met elkaar in discussie kunnen treden. Er worden zogenaamde volksvergaderingen georganiseerd waarbij alle groepjes aan het woord komen en de kans krijgen om hun bekommernissen en verwachtingen te formuleren. Op die manier wordt het debat tussen de leerlingen opgewekt en leren ze kritisch na te denken over de voor- en nadelen van grootschalige mijnbouw in Peru.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
duurzaamheidkritisch denkenmensenrechtenmijnbouwmilieueducatieontwikkelingssamenwerkingPeruPositionwereldburgerschapwereldburgerschapseducatieworkshop