STEM en onderzoekend leren

Logo Toegevoegd door Eekhout Academy op 07.06.2017
Nascholing of activiteit

Wat is nu precies onderzoekend leren? En wat kan het betekenen voor wetenschap en techniek in de klas? En hoe zit het dan met STEM? En wereldoriëntatie? In dit leerlabo gaan we op zoek naar wat onderzoekend leren kan betekenen voor een geïntegreerde STEM aanpak in de basisschool.

Vanuit een aantal authentieke klassituaties kijken we naar de wereld van onderzoek en ontwerp. We bouwen zo een transparante methodiek op die je kunt inzetten in jouw klaspraktijk. We focussen hierbij vooral op hoe je bij de kinderen onderzoekend en probleemoplossend denken en handelen kan stimuleren met aandacht voor creativiteit.

Tijdens het leerlabo reiken we tools aan die je kunt inzetten om de klaspraktijk te verrijken. De inzichten en vaardigheden worden tijdens het leerlabo samen opgebouwd door gedifferentieerd te kijken naar voorbeelden van STEM-activiteiten: je gaat zelf aan de slag in je eigen klaspraktijk om in een volgend leerlabo hierover ervaringen uit te wisselen met de andere cursisten. Op die manier treed je je eigen praktijk onderzoekend tegemoet en wordt jouw onderzoekende, reflectieve houding gestimuleerd, wat je helpt om elke dag de kinderen te stimuleren in hun onderzoekende houding.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
Wetenschappen en techniek
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
onderzoekend lerenprobleemoplossend denkenSTEMwetenschappen en techniek