Tafelmuziek : Nascholing

Doel van dit coachingstraject is, naast veel speelplezier, een context te creëren waarin muzikaal leren gestimuleerd wordt en dit in de eigen veilige en warme omgeving van de kindbegeleider/ouders en de kinderen. Door het muzikaal spelen te bevorderen, ontwikkelen we een muzikale attitude in de dagdagelijkse routine. We bieden de allerkleinsten en hun begeleiders fijne, creatieve en verbeeldingsrijke ervaringen. Ervaringen die de kleinsten aanmoedigen en ondersteunen in hun emotionele, sociale en communicatieve ontwikkeling. En ervaringen die bij de begeleiders de drempels om muzikaal in interactie te gaan doen verdwijnen. Verder zetten we in op het leren zien dat kinderen van jongs af aan al vol mogelijkheden en talenten zitten.

Een belangrijk aspect in deze coaching is de evenwaardige rol van elke deelnemer. Iedereen wordt gestimuleerd om muzikale creativiteit aan boord te leggen. De rollen van inspirator, imitator en communicator zijn zowel voor het kind, de kindbegeleider als de coach weggelegd. Aangezien dit proces direct op de werkvloer plaatsvindt, is de mogelijkheid om kort op de bal te spelen een grote troef. We hebben deze werkvorm ‘Tripak’ genoemd; ‘Tri’, – de kindbegeleider, de kinderen en een coach van Musica werken samen aan een muzikaal spel, en ‘pak’ – een samensmelting van workshop, nascholing en experiment.

De begeleiders leren hoe ze muzikaal creatief kunnen zijn met dat wat het kind aanbiedt. Het is belangrijk dat men niet alleen oog heeft voor de te verwachten respons. Immers hoe jonger het kind hoe meer het vanuit het buikgevoel reageert en dus geen idee heeft van een verwachting.

Voor meer info of een nascholing op maat: tel. +32 11 610 510, info@musica.be

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Muzische vorming
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 22-06-2017
Nummer: 73960
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
muzikale attitudemuzisch-creatieve vormingnascholingtafelmuziek