Look alike : Ontmoetingsmoment OKAN en SO

Look alike is een ontmoetingsmoment tussen leerlingen uit het OKAN onderwijs en leerlingen uit de eerste en tweede graad van het reguliere secundaire onderwijs. We gaan op zoek naar gelijkenissen en raakpunten tussen de leerlingen om op die manier bruggen te slaan tussen jongeren uit verschillende landen en met diverse etnisch-culturele achtergronden. Hoewel de jongeren vaak een uiteenlopende achtergrond hebben, zijn er ook heel wat gelijkenissen. Door die gelijkenissen in de verf te zetten, leren ze elkaar en elkaars leefwereld beter kennen. Zo willen we bijdragen aan de manier waarop jongeren met een superdiverse samenleving omgaan.

De activiteit laat de leerlingen eerst kort kennismaken met elkaar, waarna ze ook echt zullen samenwerken om verschillende opdrachten – zowel binnen als buiten – tot een goed einde te brengen. Tijdens deze opdrachten staat het maken van connecties en het vinden van raakpunten steeds centraal.

Look alike kan ervoor zorgen dat vooroordelen ten opzichte van de ander op een interactieve manier weggewerkt worden. Bovendien biedt het een extra oefenkans voor de OKAN leerlingen om de aangeleerde woordenschat en taalkennis in de praktijk om te zetten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 31-08-2017
Nummer: 74242
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
11.11.11-campagne Migratiediversiteitdiversiteit in actielook alikeOKANontmoetingontmoetingsmomentsuperdiversiteitvluchtelingwereldburgerschapwereldburgerschapseducatietalen

Ontdek ook