VACATURES 5   3 moderatoren ICT en 2 programmeurs Lees meer

Duurzame solidariteitsacties op school

Logo Toegevoegd door Studio Globo op 04.07.2017
Nascholing of activiteit

Scholen nemen elk jaar enthousiast deel aan heel wat solidariteitsacties of –projecten: Dikketruiendag, Saved by the Bell, Wereldwaterdag, Broederlijk Delencampagne, … Voor leerlingen lijken deze acties los te staan van elkaar. Wie dieper graaft, merkt echter dat er een rode draad is die al deze acties met elkaar verbindt: allemaal dragen ze op één of andere manier bij tot een duurzame(re) wereld. 

In deze nascholing gebruikt Studio Globo de methodieken van MIK@DOE om met het schoolteam na te denken over solidariteitsacties op school. Via een stappenplan komen we tot een geïntegreerde schoolvisie op solidariteitsacties waarbij participatie door leerlingen en/of ouders een belangrijk element is. 

Daarnaast bekijken we hoe je aan dan hand van technieken uit EDO in de klas aan de slag kunt gaan met solidariteitsacties. Met een set mikadostokjes, animatiefilmpjes en interactieve lesimpulsen breng je leerlingen het inzicht bij over duurzaamheid. Via de toolkit kunnen leerlingen hun kennis ook inzetten om zelf een duurzame actie op poten te zetten. 

VOOR WIE? 

  • schoolteams basisonderwijs
  • schoolteams lager onderwijs 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan