Between 2 worlds : Workshop

Logo Toegevoegd door Steffi Vermeire op 28.07.2017
Nascholing of activiteit

Dagelijks verschijnen er berichten over asielzoekers en vluchtelingen in de media. Het thema is zeer complex en is niet eenvoudig aan te kaarten in een les. Op basis van onze unieke ervaringen en samenwerkingen met asielzoekers en vluchtelingen, vertalen wij dit thema in een workshop begrijpelijk en toegankelijk voor leerlingen en jongeren.

BETWEEN 2 WORLDS


Between 2 worlds is een workshop waarin leerlingen zelf kunnen ontdekken: waarom zijn er zoveel migranten op de vlucht in de wereld? Is dit een nieuwe trend? Wat zijn de procedures die asielzoekers in ons land moeten doorlopen? Wat is de realiteit achter de cijfers?

Deze workshop is bestemd voor leerkrachten of animatoren die dit thema willen laten deel uitmaken van een groter pedagogisch project (onderwerp behandeld tijdens de les, solidariteitsproject, organiseren van een actie, enz.) en hiervoor beroep wensen te doen op een externe lesgever om bijkomende informatie te verstrekken vanuit terreinervaring.

 
PRAKTISCHE INFORMATIE


Doelgroep: Leerlingen 2de en 3de graad secundair en jongeren tussen 14 en 18 jaar.

Praktische details: De workshop duurt 2 lesuren en wordt gegeven door een educatief medewerker van Caritas International.

Richtprijs: € 50 per 2 lesuren (en € 25 per extra blok van 2 lesuren op dezelfde dag in dezelfde school)

 

KLIK HIER VOOR MEER INFO


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Media en Communicatie + Sociale vaardighedenPolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerPsychologie en PedagogieWijsbegeerte en MoraalwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPV
Hogeschool
Volwassenenonderwijs
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
11.11.11-campagne Migratiebetween 2 worldsmensenrechtenmigratieontwikkelingssamenwerkingopvoeden tot burgerzinracismevluchtelingenwereldburgerschapseducatieworkshop