Handhygiëne en medische bacteriologie


Bron

Je handen wassen voor je aan tafel gaat, of na een bezoekje aan het toilet, deze goede gewoontes worden ons al van kinds af aangeleerd. Maar heb je je ooit al afgevraagd of er echt veel bacteriën op je handen zitten? Was jij je handen op een goede manier? Kan de uitbraak van pandemieën zoals cholera en ebola verminderd worden door een goede handhygiëne? Alle antwoorden op deze vragen, en veel meer, krijg je tijdens deze interactieve workshop.

Met behulp van speciale lampen kunnen we kijken hoeveel micro-organismen er op je handen zitten voor en na het wassen. We leren de beste handwastechnieken aan, en tonen jullie het belang van handhygiëne in een medische setting, zoals een ziekenhuis. We verklaren hoe, waarom en welke overdracht van bacteriën via de handen kan gebeuren, en wat de mogelijke gevaren hiervan zijn. We bepalen de aanwezige bacteriën op je handen en vingers voor en na de workshop. Wedden dat je na deze workshop nooit meer vergeet je handen te wassen?

Voor meer info en praktische afspraken over de workshop klik hier.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
Farmaceutische wetenschappen
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 16-08-2017
Nummer: 74878
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bacheloropleidingbacteriologiegezondheidseducatiehandhygiënekeuzemogelijkheden hoger onderwijsmedischeopleidingen hoger onderwijsstudie- en beroepskeuzeworkshopworkshop aanbod secundair