Hoeveel bedraagt jouw vetpercentage en zit er suiker in je bloed?


Bron

In het eerste deel van deze workshop legt een expert je leerlingen uit hoe lichaamsvet gemeten kan worden. Bij de bio-elektrische impedantiemeting wordt de weerstand (impedantie) van het menselijk lichaam gemeten met een zwakke wisselstroom. Uit de gemeten weerstand kan een schatting worden gemaakt van de verhouding vetmassa en vetvrije lichaamsmassa. Tijdens de workshop wordt het gewicht, lichaamslengte en vetpercentage van de leerlingen gemeten met professionele apparatuur.

Na een demonstratie kunnen de leerlingen deze metingen ook bij elkaar uitvoeren. Tijdens het tweede deel wordt uitgelegd hoe suiker uit de voeding opgenomen wordt in het bloed en hoe lang het duurt vooraleer het weer verdwijnt. De leerlingen zullen zelf hun glycemie bepalen en kunnen meten hoe snel glucose wordt opgenomen in het bloed en er terug uit verdwijnt.

Meer info en praktische afspraken over de workshop klik hier.

Kelly Ott
Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
Voeding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 16-08-2017
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bacheloropleidinggezonde voedinggezondheidseducatiekeuzemogelijkheden hoger onderwijsopleiding hoger onderwijsopleidingen hoger onderwijsstudie- en beroepskeuzevetpercentageworkshopworkshop aanbod secundair