I <3 dissectie


Bron

In deze workshop bespreken we één van de meest verbluffende organen van het menselijke lichaam: het hart. Het hart is een elegante pompspier, die een debiet van zo’n 25 liter per minuut kan halen. Deze spier is niet alleen krachtig, ze is ook zodanig gebouwd dat ze je hele leven lang kan blijven werken. Wist je bijvoorbeeld dat, door de unieke bouw van het hart, het om de 4 seconden even kan pauzeren? Hoe voelt de wand van de aorta aan? Op al deze vragen, en nog veel meer, krijg je tijdens deze workshop een antwoord.

De beste manier om het hart te leren kennen, is door er zelf mee aan de slag te gaan. In deze interactieve workshop krijg je de mogelijkheid om zelf een kijkje te nemen in de bouw van dit orgaan. Met behulp van dissectiemateriaal worden verschillende insneden en coupes gemaakt, en tonen we je de belangrijke structuren die het hart zo uniek maken. Deze techniek geeft je unieke inzichten in de anatomie en werking van het hart. Jullie worden bij ons HARTelijk ontvangen!

Meer info en praktische afspraken over de workshop klik hier.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 16-08-2017
Nummer: 74894
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bacheloropleidingdissectiegezondheidseducatiekeuzemogelijkheden hoger onderwijsopleidingen hoger onderwijssecundairstudie- en beroepskeuzeworkshopworkshop aanbod secundair