Natuuratelier 't Gapertje

In natuuratelier ’t Gapertje draait alles rond veldwerk. Al zoekend, gravend, peuterend, ruikend, luisterend en proevend maken kinderen kennis met de natuur.

Met het materiaal van het natuuratelier kan je experimenteren: bodemdieren zoeken, werken met een geluidsmeter, een stiltekaart maken, waterbeestjes in de poel benoemen, bodemstalen analyseren, paddestoelen herkennen, … . Je kan er ook met een veldwerkkoffer (de boskoffer, het kabouterpad of de landschapskoffer) op pad gaan.

De educatieve bundel met suggesties voor activiteiten helpt de begeleiders op weg. Voor bijkomende begeleiding kunnen de scholen of groepen steeds een enthousiaste natuurgids aanspreken.

Voor een reservering van ’t Gapertje of het gebruiken van veldwerkmateriaal kun je contact opnemen met De Lork (Kattekerkhofstraat 2, 8950 Heuvelland, 057/445 970, lork@cjt.be).

Pippa Demeulenaere
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 16-08-2017
Nummer: 75015
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bodemstaalboskofferGapertjegeluidsmeterkabouterpadlandschapskoffernatuurnatuurateliernatuurgidspaddenstoelpoelstiltekaartveldwerkveldwerkkistveldwerkkofferveldwerkmateriaalwaterbeestje