Word expert-leraar, start Hoger Instituut voor Opvoedkundige Wetenschappen : DHOS-opleiding

Logo Toegevoegd door HIOW Mechelen op 15.09.2017
Nascholing of activiteit

Op 2 oktober start het Hoger Instituut voor Opvoedkundige Wetenschappen (H.I.O.W.) te Mechelen met de driejaarlijkse cursus die leidt tot het door de Vlaamse Gemeenschap erkende diploma hoger opvoedkundige studies (DHOS).

De startavond gaat door op maandag 1 oktober van 17u30 tot 19u in het CVO Crescendo, Vaartdijk 86 te 2800 Mechelen in lokaal 312 (3e verdieping). Alle belangstellenden zijn welkom.

De cursussen staan open voor kleuteronderwijzers, onderwijzers en bachelors secundair onderwijs, of wie in het basisonderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs werkt.

De volledige cursus beslaat 132 lestijden per jaar. Men kan ook inschrijven voor een aparte cursus. Na twee jaar krijgt de student het getuigschrift, en na drie jaar het diploma hoger opvoedkundige studies (uiteraard na het slagen in de examens en opdrachten). Zowel het getuigschrift als het diploma leiden tot een weddesupplement.

Zowel praktijkgerichte vakken als meer algemene vakken komen aan bod. De lesgevers komen zowel uit de academische wereld als uit het onderwijsveld (begeleiders, inspecteurs...).


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Secundair 1e graad A en B
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
cursusDHOSDHOS-opleidingdiplomaexpert-leraargetuigschriftHoger Instituut voor Opvoedkundige WetenschappennascholingopleidingOpvoedkundige Wetenschappenstuderen