De democratiefabriek

Logo Toegevoegd door BELvue museum op 26.09.2017
Nascholing of activiteit

Een doe-tentoonstelling over identiteit, diversiteit en actief burgerschap.

Jongeren vanaf 14 jaar bezoeken in duo’s de Democratiefabriek. Ze krijgen er allerhande opdrachten die hen telkens uitdagen hun eigen ideeën, hun twijfels, opinies en vooroordelen ter discussie te stellen. De interactieve modules schotelen opdrachten en dilemma’s voor over controversiële onderwerpen, over samenleven in diversiteit, over actief burgerschap en over onze democratie.

Telkens moeten ze oordelen, een positie innemen en hun mening of ervaring in vraag stellen. Telkens bespreken ze dit met elkaar en krijgen ze korte feedback over hun keuze of het onderwerp. Nadien kunnen ze via een routekaart, waarop ze per oefening scores bijhouden, online een certificaat downloaden, dat hen informeert over hun keuze.

Er is keuze tussen een zelfstandig bezoek (1u30) of een bezoek met een animator gevolgd door een verdiepende workshop rond de thema's van de Democratiefabriek (3u). Er worden verscheidene activiteiten ter opvolging aangeboden.

De Democratiefabriek wordt elk jaar in het BELvue getoond (in het Frans of Nederlands) en is op tournee doorheen België.
Bent u een stad, gemeente of cultuurcentrum en wenst u de Democratiefabriek te huren? Gelieve dan contact op te nemen met edubel@belvue.be   voor verdere informatie.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerNederlandsFransPAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Beurs - Tentoonstelling
Trefwoorden
BelgiëBelgische geschiedenisBELvue museumdemocratiedemocratiefabriekEuropaKleur Bekennenkoningshuismensenrechtenopvoeden tot burgerzinracismeschool- of studiereissociale vaardighedenverkiezingenvredewereldburgerschaptalen