Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

De democratiefabriek

logo

Een doe-tentoonstelling over identiteit, diversiteit en actief burgerschap.

Jongeren vanaf 14 jaar bezoeken in duo’s de Democratiefabriek. Ze krijgen er allerhande opdrachten die hen telkens uitdagen hun eigen ideeën, hun twijfels, opinies en vooroordelen ter discussie te stellen. De interactieve modules schotelen opdrachten en dilemma’s voor over controversiële onderwerpen, over samenleven in diversiteit, over actief burgerschap en over onze democratie.

Telkens moeten ze oordelen, een positie innemen en hun mening of ervaring in vraag stellen. Telkens bespreken ze dit met elkaar en krijgen ze korte feedback over hun keuze of het onderwerp. Nadien kunnen ze via een routekaart, waarop ze per oefening scores bijhouden, online een certificaat downloaden, dat hen informeert over hun keuze.

Er is keuze tussen een zelfstandig bezoek (1u30) of een bezoek met een animator gevolgd door een verdiepende workshop rond de thema's van de Democratiefabriek (3u). Er worden verscheidene activiteiten ter opvolging aangeboden.

De Democratiefabriek wordt elk jaar in het BELvue getoond (in het Frans of Nederlands) en is op tournee doorheen België.
Bent u een stad, gemeente of cultuurcentrum en wenst u de Democratiefabriek te huren? Gelieve dan contact op te nemen met edubel@belvue.be   voor verdere informatie.

Deze formule is georganiseerd in samenwerking met School zonder racisme.   

 

De Democratiefabriek kwam tot stand dankzij de steun van de Bernheim Stichting en met de actieve medewerking van de Stichting Vredeseducatie Utrecht. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Mathilde Oechsner
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook