Het verhaal van Mascopiro : Voorleessessie

We willen via voorleesmomenten 'Het verhaal van Mascopiro', het boek van Marc de Bel, tot leven brengen in de klas. Gedurende een uurtje delen jong en oud hun bosverhalen, beleven de kinderen het verhaal en ontdekken, proeven en ruiken ze bijzonderheden uit het Amazonewoud in de boskoffer. De bedoeling van het project is om een uitwisseling tussen de generaties en tussen Noord en Zuid rond het belang van bos en natuur te stimuleren.

De voorleesmomenten zien er als volgt uit: We kleden de ruimte in met doeken geschilderd door de inheemse bevolking uit het Peruaanse Amazonewoud. Daarna volgt een kennismaking met de kinderen en een korte situering van het verhaal. Dan leest een 50+ een stuk voor uit het boek en bekijken we de prachtige illustraties samen met de kinderen. Afsluitend halen we de boskoffer boven en kan er gesnuisterd worden tussen materialen die uit het Amazonewoud komen.

Praktisch: Eén sessie duurt maximum één uur en een kwartier. Er wordt getracht om 2 tot 4 sessies per dag (op eenzelfde school/locatie) te organiseren.

Doelgroep: Kinderen van het 4de tot 6de leerjaar

BOS+
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 21-11-2018
Nummer: 76446
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Amazonewoudbosduurzame ontwikkelinggrootoudersMarc De BelMascopiromilieueducatienoord-zuidontwikkelingssamenwerkingverhaalvoorleessessievoorlezen

Ontdek ook