Aan Tafel: straffe kost : Workshop

Met deze workshop over voedselzekerheid serveren we de leerlingen straffe kost. Op onze planeet zijn 1.3 miljard mensen overvoed en deze groep wordt alsmaar groter. Intussen lijden wereldwijd ook bijna 1 miljard mensen honger... een schril contrast.

Hoewel deze feiten zwaar op de maag liggen, blijven we niet bij de pakken neerzitten. We nodigen je klas uit om zich in te leven in de hoofdrolspelers van het voedselsysteem: boer, consument, fabrikant, overheid.. Zo prikkelen we de leerlingen om antwoorden te zoeken op enkele cruciale vragen over ons wereldwijde voedselsysteem: Wat ligt er op ons bord? Waar en hoe is dat eten geproduceerd?

Wie pikt er de meeste graantjes mee? Wie zit er met de gebakken peren? Wie heeft boter op het hoofd? En vooral, hoe moet dit verhaal verder?

Vanuit een positief toekomstdenken zoeken de leerlingen het goede recept om in 2050 negen miljard monden te kunnen voeden op een duurzame manier. Een zoektocht naar alternatieven voor ons huidig productie- en consumptiemodel, gekruid met concrete voorbeelden van actuele vernieuwende initiatieven ter inspiratie.

Voor deze workshop komt Studio Globo naar jouw school. 

Doelgroep

2e en 3e graad secundair onderwijs. 

Studio Globo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 25-10-2017
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
aan tafelduurzaamduurzaamheideerlijketengezonde voedinghongerkostmilieueducatieondervoedingontwikkelingssamenwerkingopvoeden tot burgerzinovervoedingstraffe kostvoedingvoedselvoedselsysteemvoedselzekerheidwereldburgerschapwereldburgerschapseducatieworkshop