Audiovisueel materiaal inzetten in de klas : gratis workshop door Het Archief voor Onderwijs

Logo Toegevoegd door VIAA - Het Archief voor Onderwijs op 05.12.2017
Nascholing of activiteit

Ben jij ook op zoek naar Vlaams audiovisueel materiaal op maat van jouw les? Zoek niet verder! Het Archief voor Onderwijs is een online beeldbank die leerkrachten toegang biedt tot beeld- en geluidsmateriaal van de landelijke en regionale omroepen en cultuur- en erfgoedinstellingen (o.a. musea en archieven).

Op een van onze vormingsdagen kan je gratis workshops (vm en/of nm) volgen om de werking van het platform helemaal in de vingers te krijgen. In onze inleidende workshop leer je o.a. het rijke aanbod aan audiovisueel materiaal doorzoeken en zelf fragmenten aanmaken. Kies je een verdiepende workshop, dan ga je met vakcollega’s aan de slag en bouwen jullie een lesklare collectie. Je denkt na over de plaats van beeld en geluid in je lessen, ontdekt inspirerende collecties en leert enkele bijkomende functies op onze website kennen.

Een workshop neemt een half dagdeel in beslag en is telkens toegankelijk voor leerkrachten en pedagogisch begeleiders van zowel het lager als het secundair onderwijs. Je kan je dus inschrijven voor een voormiddag- EN/OF namiddagsessie. Op bepaalde dagen kan je op dezelfde locatie een introductieworkshop van Het Archief voor Onderwijs in de voormiddag combineren met een introductieworkshop van KlasCement in de namiddag. Twee vliegen in één klap dus! 

Er zijn workshops in Geel (nieuw!), Brugge, Kortrijk, Gent, Hasselt, Antwerpen, Leuven en Mechelen.

Bekijk alle mogelijkheden, data en locaties hier.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
archiefaudiovisueelbeeldbankbeeldmateriaalgeluidgratisHet Archief voor OnderwijsklasmateriaalOnderwijsVIAAvormingworkshopdigitaal bord