YOUCA Action Day

Logo Toegevoegd door YOUCA op 12.02.2018
Nascholing of activiteit

Maak van je leerlingen echte wereldburgers met de YOUCA Action Day! Op 18 oktober 2018 gaan jouw leerlingen, samen met 15.000 leeftijdsgenoten, één dag werken. Het loon dat ze die dag verdienen gaat naar geëngageerde jongeren in Ecuador en België.

De YOUCA Action Day is er voor alle leerlingen vanaf het vierde jaar secundair onderwijs uit elke onderwijsvorm en studierichting. 

Rond de Action Day biedt YOUCA een heel traject en educatief pakket aan, en scholen zijn vrij om te kiezen hoe ver ze het zelf uitwerken gedurende het jaar. De enige vereiste is de deelname aan de Action Day op 18 oktober. 

We werken op een actieve en ervaringsgerichte manier. Jongeren doén iets bij YOUCA, krijgen de kans zich te te ontplooien en hun engagement te tonen.

Dit jaar gaat de opbrengst van de YOUCA Action Day naar een project van Plan België in Ecuador. het plan heeft één doel voor ogen: een duidelijke impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jongeren en specifiek van meisjes in Nueva Prosperina, één van de meest achtergestelde wijken van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Meer info.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan