Chinese Taal en Cultuur

logo
Bron

Kleuteronderwijs

Met foto’s en filmpjes kijken we samen door de ogen van een kleuter: wat doen de kinderen in een Chinese kleuterschool, of hoe vieren Chinese kleuters nieuwjaar, of hoe ziet een chinees huis eruit?

Lager onderwijs

Rondreizen in China is een mooie manier om het land te leren kennen. Tijdens een rondreis in China zie je veel mooie dingen, zoals de Chinese muur, leuke dorpjes, panda’s, oude gebouwen en mooie natuur. Heb je verder nog vragen? Hoe is het leven van een Chinees kind in China? Wat eten de Chinezen thuis? Hoe vieren ze Chinees Nieuwjaar? Hoe tellen we in het Chinees? Hoe leert een Chinees kindje schrijven?

Als alternatief doen we samen een workshop: ofwel maakt iedereen individueel een Chinees lampionnetje of waaiertje, ofwel maken we samen een lekker Chinees gerecht.

Secundair onderwijs

Jing Jing (Angela) Chang is een Chinese migrant die ons door de recentste 3000 jaar van de Chinese geschiedenis loodst. Ze toont ons de vier grote wetenschappelijke uitvindingen van het oude China, beschrijft ons de Chinese taal, geeft ons duiding over de Chinese cultuur, traditie, religie en politiek, en bespreekt in samenspraak met ons ook nog heel wat andere facetten van dit fascinerende land. Zij beantwoordt hierbij heel wat van uw vragen. Hoe ziet het Chinese onderwijs er uit. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van de 1-kind politiek? Hoe werd het feodaal land communistisch? Wat zijn de meest interessantste bezienswaardigheden? Vecht de doorsnee Chinees voor democratie en persvrijheid? Deze workshop zal je een genuanceerder beeld geven op het reilen en zeilen van de Chinese samenleving.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Angela Chang
Leerkracht