Bollywood dans voor kinderen en jongeren


Inhoud De populaire Bollywoodfilms vertellen tijdloze verhalen over liefde en onrust en zijn doordrongen van muziek en dans. Bollywooddans is als filmmuziek. Het is geen dans met een vast kader, maar verschilt naargelang het thema. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd is, de andere volks, nog een andere modern en Westers of Oriëntaals.

Opbouw

  • Korte inleiding India en de plaats en betekenis van dans in de Indische cultuur - Voorstelling dansjuf Maya sapera of Bhumika - Kennismaking met verhalen en muziek uit de Indische cultuur
  • Dansinitiatie afhankelijk van totale tijdsduur :  Aanleren en oefenen basisbewegingen -+ aanleren leuke choreografie
  • Nabespreking afhankelijk van vragen van deelnemers en/of klasleraar
    bvb.Wat vond je het leukst? het moeilijkst? - Was het moeilijk ? Had je dat verwacht ? - Had je Indische dans optredens al gezien? - Ken je mensen uit India? - Vond je de muziek boeiend? Ken je de instrumenten die worden bespeeld? - Wat zijn de verschillen en de gelijkenissen tussen onze volksdans en deze?

Doelgroep
kleuters, kinderen en jongeren

Kwaliteit
Door onze lange ervaring met het onderwijs weten wij wat scholen belangrijk vinden wanneer zij externe spelers engageren voor de invulling van (na)schoolse activiteiten. Of het nu gaat over themadagen, buitenschoolse activiteiten, vakantiewerking of sportdagen, de inhoud en aanpak bepalen we steeds in overleg.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Danshuis De Ingang
Organisatie