Breakdance voor kinderen en jongeren


Inhoud
Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In 'battles' proberen ze elkaar te overtreffen met coole danspassen. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek. Onder begeleiding van een ervaren lesgever maak je kennis met breakdance. Voor B-Boys en B-Girls is ook de attitude is een belangrijk gegeven, centraal daarin staan samenwerken, respect en geduld voor elkaar, aandacht en focus.

Opbouw

  • Korte inleiding over de dans zelf en de plaats en betekenis ervan in de grootstedelijke context + Voorstelling dansjuf/dansleraar.
  • Dansinitiatie afhankelijk van totale tijdsduur
  • Aanleren en oefenen basisbewegingen - Aanleren leuke choreografie - Bespreken van de B-boys & B-Girls attitude.
  • Nabespreking afhankelijk van vragen van deelnemers en/of klasleraar
    Bvb - Wat vond je het leukste en het minst leuke? - Was het moeilijk ? Had je dat verwacht ? - Had je deze dansstijl al gezien/gedanst? - Vond je de muziek boeiend? - Wat zijn de verschillen en de gelijkenissen tussen de traditionele dans en deze dansstijl?

Doelgroep
kinderen en jongeren

Kwaliteit
Door onze lange ervaring met het onderwijs weten wij wat scholen belangrijk vinden wanneer zij externe spelers engageren voor de invulling van (na)schoolse activiteiten. Of het nu gaat over themadagen, buitenschoolse activiteiten, vakantiewerking of sportdagen, de inhoud en aanpak bepalen we steeds in overleg.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Danshuis De Ingang
Organisatie