Indische dans voor kinderen en jongeren


Inhoud
Maya gaat met de kinderen/jongeren op ontdekkingstocht door India. Ze verkent met hen op een speelse manier de bewegingen, muziek en verhalen uit de Indische dansen. Zowel klassiek Indische ritmes en handbewegingen, snelle draai- en heupbewegingen uit de Zigeunerdans als vrolijke Bollywood choreografieën komen aan bod. Indiase klassieke dans is kleurrijk, divers en heel boeiend. Maya Sapera was 6 toen ze voor de eerste maal op podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar deed ze haar arangetram (soort eindexamen voor Indische Tempeldans).De Indische dansprincipes worden door Maya op een persoonlijke manier geïnterpreteerd en naar het nu gebracht.

Opbouw
 Korte inleiding India en de plaats en betekenis van dans in de Indische cultuur - Voorstelling dansjuf Maya sapera - Kennismaking met verhalen en muziek uit de Indische cultuur.

  • Dansinitiatie afhankelijk van totale tijdsduur
    Aanleren en oefenen basisbewegingen - Aanleren leuke choreografie
  • Nabespreking afhankelijk van vragen van deelnemers en/of klasleraar
    bvb Wat vond je het leukst? het moeilijkst? - Was het moeilijk ? Had je dat verwacht ? - Had je Indische dans optredens al gezien? - Ken je mensen uit India? - Vond je de muziek boeiend? Ken je de instrumenten die worden bespeeld? - Wat zijn de verschillen en de gelijkenissen tussen onze volksdans en deze?

Doelgroep
Alle leeftijden, want de workshop wordt aangepast aan de deelnemers.

Kwaliteit
Door onze lange ervaring met het onderwijs weten wij wat scholen belangrijk vinden wanneer zij externe spelers engageren voor de invulling van (na)schoolse activiteiten. Of het nu gaat over themadagen, buitenschoolse activiteiten, vakantiewerking of sportdagen, de inhoud en aanpak bepalen we steeds in overleg.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Danshuis De Ingang
Organisatie