WISPERpro : Schertsen met de Gulden Snede

De mens heeft altijd gezocht naar wetmatigheden. Als antwoord op de vraag naar de betekenis van schoonheid werd zo de Gulden Snede in het leven geroepen. De ideale verhouding die opduikt in de natuur en in de mens. De verhouding die een schoonheidsbeleving zou oproepen. De verhouding waarvan in de kunsten gretig gebruik wordt gemaakt. 

De Gulden Snede kent evenveel fanatieke tegenhangers als fervente voorstanders. Ze is een bron van controverse die voldoende prikkelt om er verregaand mee te experimenteren. Tijdens deze cursus gaan we dan ook uitzoeken of die zogenaamde ideale verhouding écht werken. In collages, assemblages, setting met objecten, onszelf. 

We ontdekken hoe wetmatigheden ons toch vrij aan het spelen kunnen zetten. We zetten een experiment op poten dat ons dwingt na te denken over smaak en wansmaak. Dat ons doet meten met cijfers én meten met onze intuïtie. Klaar om mee te komen schertsen met de Gulden Snede? 

Voor begeleiders, leraren, docenten en educatief medewerkers uit onderwijs, deeltijds kunstonderwijs, publiekswerking musea, jeugddiensten ...

WISPER vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernGrafische technieken
dko
Beeldende kunst
hogeschool
universiteit
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 25-04-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
assemblagecijferscollageexperimentexperimenterenexperimenterend onderzoekengulden snedeintuïtieintuïtiefschertsenwetmatigheidWISPERpro

Ontdek ook