WISPERpro : Muzieklessen maken en aanbieden

Je wil jouw groep op een actieve muziek laten kennismaken met muziek of je wil muziek inzetten als middel om de creativiteit te boosten in jouw (les)praktijk? Welkom op deze intensieve driedaagse stage waarin de verschillende aspecten van muziekbegeleiding belicht worden. 

We besteden aandacht aan zingen, muziek maken (instrument en samenspel) en percussie in groep. We kijken naar improvisatie en compositie en de vaardigheden van een muziekbegeleider. Ook het maken van muziekopnames (met de computer) komen aan bod! 

Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen of vormingssessies actief, muzikaal en actueel te maken. Ten tweede werken we rond methode: een gestructureerde manier om via muzikale middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen, hun muzikaliteit en creativiteit te vergroten. Je maakt kennis met een doelenschema en een didactiek voor muziekeducatie.

Bij de cursus hoort ook een uitgeschreven verslag van de oefeningen en methodes.

Muziek staat centraal! We richten ons vooral op specifieke situaties en vragen waarmee je als muziekbegeleider geconfronteerd wordt: musiceren zonder techniek, creatieprocessen begeleiden van inspiratie tot muzikaal product, omgaan met tegenstellingen (pop vs. klassiek, jong vs. oud, akoestisch vs. elektrisch, commercieel vs. traditioneel). Daarbij staan we ook stil bij muzikale ontwikkeling bij verschillende leeftijden en doelgroepen. 

Op zaterdag 6 april (aan het begin van de paasvakantie) organiseren we een opvolgdag waarbij de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. Zo krijg je de kans om sessies of oefeningen die aangeboden werden tijdens de cursus, meteen uit te proberen in de praktijk en nadien in groep te bespreken. 

Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met muziek: sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, muzikanten, muziektherapeuten, leerkrachten muziek, kunsteducatieve begeleiders. Zowel beginnende lesgevers (die een goede start willen nemen) als ervaren begeleiders (die herbronning zoeken) kunnen hun gading vinden in deze opleiding.

WISPER vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Muzische vormingMuzikale opvoeding - MuziekMuziek
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 25-04-2018
Nummer: 82017
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
aanbiedencreatieprocesmuziekmuziekeducatiemuziekgenremuziekinstrumentmuziekinstrumentenmuzieklessenmuzikale ontwikkelingpercussieWISPERprozingen

Ontdek ook