Rekencoach : Verdiepingsopleiding

Inhoud en aanpak

Voorwaarde: Je volgde de basisopleiding rekencoach en behaalde het getuigschrift.
Anny Cooreman, de auteur van de reeks RekenTrapperS/Clevermath en de founder van Eureka Leuven, biedt je inzicht, kennis en technieken die je kan inzetten in het 4de, 5de en 6de leerjaar. We verdiepen ons in het breukenonderwijs en het verwerven van inzichten bij decimalen en grote getallen. Je onderzoekt hoe je het aanbod in problemen oplossen en herleidingen, echte struikelblokken voor leerlingen met dyscalculie en zwak inzicht, toch op een hoger niveau kan brengen. Je gaat aan de slag met verschillende werkboeken van de bovenbouw. Je krijgt de kans om lessen te volgen in Eureka Onderwijs en de effecten van de visie en technieken van RTS/Clevermath te zien bij de leerlingen. Differentiatie met zowel aanbod voor sterke leerlingen als inspelen op de behoeften van leeringen met specifieke rekennoden.

We verwachten dat je in je portfolio je groeiproces beschrijft. Je verzorgt ook een overdracht naar een groep in je netwerk: collega's en teamleden. Die overdracht deel je met de deelnemers aan de rekencoach verdieping.

De vraag die we stellen op het einde van de cursus is 'zeg in één zin wat de rekencoach verdieping bij jou teweegbracht.

'Keep it simple!'. Ik gebruik nu dagdagelijkse materialen en ik zie het inzicht en de motivatie zoveel sterker groeien bij mijn leerlingen.

'Ik kijk door een andere bril.' Ik heb een grotere zelfreflectie gekregen. Ik ben creatiever problemen gaan aanpakken. ik kan beter inzetten op de sterktes van de leerlingen die ik begeleid.

Doelgroep

  • leerkrachten basisonderwijs bovenbouw
  • logopedisten

Inbegrepen

  • de vorming
  • het cursusmateriaal: reeks werkbundels 'RekenTrapperS' bovenbouw basisonderwijs
  • koffie/thee, water

De spreker
Anny Cooreman
Eureka Leuven
Anny Cooreman heeft jarenlange ervaring als pedagoog zowel in klaspraktijk als in diagnostisch advies. Ze pleit voor een leerkrachtvriendelijke klaspraktijk.

Eureka Expert
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wiskunde
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 25-04-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Anny CooremanClevermathdecimalengrote getallenrekencoachrekenexpertRTSverdiepingsopleiding