Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Workshop recyclage : Vlindervolger

De kindjes lopen rond met hun eigen geknutselde vlindervolger

De afvalberg wordt elke dag groter, daarom is recyclage een noodzaak. In Malawi beseft men dit zeer goed en behoort recycleren tot de dagdagelijkse realiteit. Is dit in België ook zo?

Deze workshop begint met een inleiding waarbij we recyclage (in België en Malawi) onder de loep nemen: waarom het nodig is en op welke manieren we het kunnen doen. Na de inleiding krijgen de leerlingen de kans om zelf aan de slag te gaan. We maken samen een vlindervolger.

In Chikhawo dorp in Malawi zie je de kinderen vaak voorbij lopen met een vlindervolger. De vlindervolger is een speelgoedje gemaakt door kinderen om vlinders te lokken. We maken zelf ook een versie van gerecycleerd touw en papier. De kinderen zoeken op voorhand een stokje uit de natuur waar we de vlindervolger aan vast maken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Agnes Van Camp
Organisatie, firma, vzw