Escape Room - De Werfkeet


Bron

Omschrijving activiteit?

Het bouwbedrijf  “Odil & Zonen” zit in slechte papieren. Hoofdaannemer Odil weet geen raad meer met de opeenstapeling van bouwkundige problemen op zijn bouwwerven. Hij beslist daarom zijn team te versterken met extra bouwexperten. Jullie team komt in aanmerking voor deze job. Willen jullie aangenomen worden als consultants, dan moeten jullie eerst als team bewijzen wat jullie waard zijn. Geen gewone sollicitatie! Jullie worden direct voor de leeuwen gegooid. Odil zal jullie opsluiten in de werfkeet en jullie krijgen exact 60 minuten de tijd om de sleutel terug te vinden en te ontsnappen. Om dit tot een goed einde te kunnen brengen wordt het team experten in 4 groepen verdeeld. De sleutel kan enkel teruggevonden worden door verschillende real life bouwkundige opdrachten te analyseren en op te lossen. Hierbij zal samenwerking en overleg noodzakelijk zijn. Want dankzij elke goede oplossing zetten jullie een stap in de richting van de sleutel van de werfkeet.

 

Linken met leerplan?

Tijdens deze activiteit ontdekken de leerlingen verschillende aspecten uit de bouwwereld en maken ze kennis met bouwberoepen. Naast vakoverschrijdende eindtermen zoals samenwerken en probleemoplossend denken, leren de leerlingen concrete bouwproblemen oplossen. Zo gaan ze bijvoorbeeld aan de slag met een warmtebeeldcamera en ontcijferen ze bouwkundig plannen. Alle opdrachten binnen de escape room zijn onder te verdelen in de volgende domeinen: bouwfysica, landmeten, stabiliteit, tekenen en wiskunde.

 

Voor wie?

De doelgroep is 3e graad secundair onderwijs.

De activiteit kan georganiseerd worden met maximaal 20 leerlingen.

 

Waar?

Kan je niet naar onze campus in Aalst komen en ligt jouw school minder dan 30km van onze campus in Aalst, dan komen we zelf naar uw school om de activiteit te organiseren. Neem gerust contact met ons op om de praktische zaken te bespreken.

 

Tijdsduur?

De volledige activiteit omvat 2 lesuren. Bijkomend voorzien wij tijd om de activiteit op te bouwen en nadien op te ruimen.

 

Aanvragen?

Hebt u interesse in deze educatieve escape room? Deze activiteit kan tijdens het schooljaar van oktober tot december en van februari tot mei in overleg met de docenten aangevraagd worden. Deze activiteit kan via de volgende webpagina van Odisee aangevraagd worden.

Odisee
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
tso 3e graad
Grafische techniekenBouw - ArchitectuurHoutTechniek (technologische opv.)Wet. en techn. tekenen - CAD
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 04-12-2018
Nummer: 82877
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bouwbouwfysicabouwkundeescape roomlandmetenOdiseestabiliteitSTEMwiskunde