Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Susketwiet: een tentoonstelling over vogels

Bezoekers bekijken de opgezette vogels in de museumzaal

Weet jij waarom de winterkoning nooit stil zit? En wat doet een meeuw in de stad? Leer meer dan 100 Belgische vogels kennen. Neem rustig de tijd om ze te observeren. Hier vliegen ze niet weg!

Je vindt in de vogelzaal ook een luisterparcours, een voeltafel en 3 infozuilen. Ga op zoek naar het vermiste vinkje Suus. Tien bronzen vogels wijzen je de weg. Bij de voeltafel
leer je vogels kennen met je handen en oren. Beluister vogelgezang en voel aan hun veren, eieren, nest, bek en poten. In de infozuilen speel je het pac-man-spel of zoek je een leuk weetje op.

Susketwiet is een inclusieve tentoonstelling op maat van wie niet of minder goed ziet maar extra leuk voor iedereen. De auditieve ondersteuning, de voel-tak en de bronzen beelden
verhogen de toegankelijkheid. De infozuilen zijn aangepast voor slechtziende bezoekers dankzij goede contrasten, schreefloze lettertypes en een ‘lees voor’-knop.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Joke Gezels
Organisatie, firma, vzw