Train The Trainer : Eerste hulp secundair en hoger onderwijs

Logo Toegevoegd door Rode Kruis-Vlaanderen op 27.06.2018
Nascholing of activiteit

We leren je alles om je leerlingen eerste hulp te leren. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet en mag je jezelf ‘Lesgever Eerstehulpverlening Onderwijs’ noemen. Daarmee kan je de cursussen Eerste hulp (basiscursus), Helper (vervolgcursus) en de cursus Reanimeren en defibrilleren organiseren voor leerlingen of studenten van je eigen onderwijsinstelling. Al deze cursussen zijn geschikt voor leerlingen of studenten vanaf zestien jaar, of die zestien worden in het kalenderjaar waarin de cursus start. Bovendien krijg je ook toegang tot al het didactisch materiaal van Rode Kruis-Vlaanderen. Samen werken we zo aan de eindtermen rond eerste hulp en cpr.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten uit alle richtingen secundair onderwijs (tweede en derde graad), docenten uit het hoger onderwijs en lesgevers in erkende opleidingen binnen het volwassenenonderwijs.

Hoe lang?

5 dagen

Prijs?

In 2018 bedraagt de deelnameprijs 276 euro per deelnemer. Dit is 50% van de reguliere kostprijs (552 euro)  voor deze 5-daagde opleiding. In deze prijs is alles inbegrepen.

Goed om te weten

Als je leerlingen of studenten slagen voor de eerstehulpopleiding, kan jij hen een brevet van Rode Kruis-Vlaanderen uitreiken! De cursussen en de bijhorende brevetten zijn een absolute meerwaarde. Je leerlingen worden eerstehulpvaardig en bovendien zijn eerstehulpopleidingen een perfecte stimulans voor de burgerschapszin van jouw leerlingen!

Via http://act.rodekruis.be kan je alle geplande opleidingen van Rode Kruis-Vlaanderen terugvinden. Vink onder ‘eerste hulp voor op het werk’ de optie ‘TTT-secundair en hoger onderwijs’ aan. Vervolgens kan je je gewenste opleiding selecteren. Door het inschrijvingsformulier in te vullen, bevestig je jouw inschrijving.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
HBO5
Lerarenopleiding
Hogeschool
Universiteit
Niet vakgebondenSociale vaardigheden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
burgerschapburgerschapseducatieeerste hulpEHBOgezondheidseducatieHoger onderwijsRode KruisRode Kruis-Vlaanderensecundair onderwijstrain the trainerTTT