Open training Unplugged eerste graad

Logo Toegevoegd door De Sleutel op 29.06.2018
Nascholing of activiteit

Inhoud en aanpak

Begin 2017 lanceerden we het totaal vernieuwde pakket Unplugged voor de eerste graad. Unplugged is lesmateriaal om te werken aan de persoonlijke en sociale vaardigheden die jongeren weerbaarder maken op vlak van tabak, alcohol, drugs en gamen. 

Het materiaal bestaat uit een uitgebreide handleiding, een kleurrijk leerlingenboekje en een set van 60 quizkaarten.

Je kan het leerlingenboekje inkijken via www.unplugged123.be, klik door naar 1ste graad.

In het materiaal zijn voldoende oefeningen en activiteiten voorzien voor de leerlingen van de B-stroom en BuSO, OV3.

De hele trainingsdag is interactief opgebouwd. Door je als leerkracht op de stoel van de leerling te plaatsen krijg je inzicht in het lesmateriaal en het belang van persoonlijke en sociale vaardigheden.

Unplugged wordt op Europees niveau geprezen omwille van zijn effectiviteit en past binnen een drugbeleid op school in het luikje educatie. Het materiaal bestaat uit 12 lessen en een reeks oefeningen.

Tijdens de training leer je een keuze maken uit het grote aanbod aan activiteiten. Zo kun je best aansluiting vinden bij de beginsituatie en de interesse van jouw leerlingen.

Na de training kun je nog steeds rekenen op onze expertise. We nodigen je daarom uit voor een follow-upmoment. Doel van deze middag is ervaringen uitwisselen en samen eventuele drempels maar ook succeservaringen te bespreken. We geven je ook nieuwe inzichten inzake effectief drugbeleid op school.

Doelgroep

Leerkrachten die les geven in de eerste graad van het secundair onder-wijs, zowel A- als B-stroom en BuSO. Directies, graadcoördinatoren en zorgleerkrachten. Preventiewerkers en clb-medewerkers die het drug-beleid in school ondersteunen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
BuSO
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Media en Communicatie + Sociale vaardighedenPsychologie en PedagogiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
De SleutelDrugpreventieeerste graadpersoonlijke en sociale vaardighedentrainingUnpluggedvorming