Persoonlijke en sociale vaardigheden in de kleuterklas, open training : Het gat in de haag

Logo Toegevoegd door De Sleutel op 02.07.2018
Nascholing of activiteit

Inhoud en aanpak

30 herkenbare verhalen, 90 kleurrijke kijkplaten, meer dan 300 boeiende activiteiten. Sinds de lancering maakten een kleine 1 000 kleuterleidsters uit 240 verschillende scholen kennis met Het gat in de haag. Het is voor Vlaanderen het eerste pakket dat persoonlijke en sociale vaardigheden koppelt aan de inzichten van meervoudige intelligentie op het niveau van het kleuteronderwijs.

Bij elk verhaal staat één belangrijke persoonlijke of sociale vaardigheid centraal. De verschillende oefeningen trainen deze vaardigheid. We maken daarvoor gebruik van de acht verschillende intelligenties bij de kinderen. De thema’s van de verhalen sluiten nauw aan bij de belangstellingscentra van elke kleuterklas. Het materiaal bestaat uit 3 boeken en is aangepast aan het niveau van de kleuters.

Tijdens de vorming maak je niet alleen kennis met de verhalen en de oefeningen, je verkent ook de achtergrond van persoonlijke en sociale vaardigheden en meervoudige intelligentie. Wij reiken je handvatten aan om dit materiaal zo efficiënt mogelijk te integreren in de dagdagelijkse praktijk. De dag na de training kan je al aan de slag.

Deze open training is voor directie ook de ideale gelegenheid om te ondervinden hoe een pedagogische studiedag er in de school uit zou kunnen zien. Zo koop je geen kat in een zak en weet je wel zeker dat je collega’s tevreden zullen zijn over de training en het materiaal.

Doelgroep

Kleuterleerkrachten, zorgleerkrachten & directies


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
de sleutelgathaaghet gat in de haagkleuterklasopen trainingpersoonlijke en sociale vaardighedensociale vaardighedenverhalen voor kleuters